Hosting & Domeinnaam

Hosting & domeinnaam

Iedere website moet beschikken over 2 onderdelen die het voor de bezoekers mogelijk maakt om daadwerkelijk de website te vinden. Dat zijn namelijk hosting en een domeinnaam. Ook voor deze onderwerpen kunt u bij mij terecht. Met alleen een goed geprogrammeerde website en webdesign bent u namelijk nog niet zichtbaar voor de bezoekers. Er moet zowel hosting geregeld worden voor de website en de website moet beschikken over een domeinnaam. Via mij wordt u uitstekend geïnformeerd met de mogelijkheden en tips bij het regelen van hosting en het kiezen van een goede domeinnaam.

Hosting

Hosting is de internetverbinding die ervoor zorgt dat uw website te alle tijden zichtbaar is voor de klant. Maandelijks betaald u voor deze verbinding een vaste prijs. Er zijn diverse pakketten die u bij een host (beheerder) kan afnemen. Een van deze pakketten is een Shared hosting. Dit is een pakket waarbij u een server deelt met andere websites. De kosten hier variëren per aanbieder. Een tweede variant is Virtual hosting. Dit is een pakket waarbij u ook de server deelt met andere websites. Dit is echter wel de meest populaire vorm van hosting door de goede kwaliteit en de lage prijs. Een derde variant is Dedicated hosting. Dit is een pakket waarbij de server enkel voor uw website is. Tevens heeft u de mogelijkheid om de host te benaderen voor eventuele technische hulp. Een vierde variant noemt men Co-Located hosting. Dit is een pakket dat qua kwaliteiten gelijk is aan Dedicated hosting. U kunt hier echter geen beroep doen op technische hulp van de host.

Domeinnaam

Een domeinnaam is de naam van de website waarop klanten u kunnen vinden. Het is belangrijk dat een bedrijf een goede domeinnaam kiest, want dit kan een groot verschil maken in de conversie die de website behaalt. U moet bij het afsluiten van een domeinnaam denken vanuit de klant. Hierbij kunt u zichzelf afvragen of de website naam goed te onthouden is, gemakkelijk te spellen is en fout te schrijven is. Daarnaast is het belangrijk om verschillende extensies te gebruiken bij de registratie. Zodat men u niet mis kan lopen en zodat bedrijven geen misbruik van de naam kunnen maken.  

Terug naar overzicht