SEO tips

SEO tips

Zoekmachine optimalisatie (ook wel seo) is een van de meest gebruikte manieren waarop je meer bezoekers naar jouw website kunt krijgen. Met SEO optimaliseer je jouw website op een manier waardoor je beter gevonden zal worden in Google en andere zoekmachines. SEO kun je zelf oppakken of overlaten aan de specialisten (Tip: aanvraag mogelijkheid van SEO Marktplaats voor online marketing offertes). Hoe je SEO het beste zelf aan kunt pakken wordt hieronder duidelijk gemaakt aan de hand van een aantal SEO tips.

Schrijf voor de doelgroep

Technisch gezien wordt je goed gevonden wanneer je teksten schrijft met dik-gedrukte woorden en de belangrijkste zoekwoorden vaak genoeg terug laten komen, maar als je hier vooral op focust vergeet je al snel het belangrijkste: je bezoekers! Je maakt deze site namelijk voor je bezoekers en niet voor de zoekmachines. Dus maak goede leesbare teksten die interessant en leesbaar zijn, zonder te overdrijven met zoekwoorden. 

Kwalitatieve linkbuilding

Naast de zoekwoorden die zorgen voor betere vindbaarheid, is het belangrijk om goede inkomende links te verkrijgen. Dit kun je doen door te linkbuilden. Wanneer verschillende sites naar jouw site verwijzen, wordt je namelijk ook hoger in de zoekresultaten gevonden. Een van de meest gebruikte manieren is dus om links te verkrijgen van sites die in het verlengde liggen van jouw site. Denk bijvoorbeeld aan een webshop met allerlei make-up die een link ontvangt van een make-up blogger.

Houd de website up to date

Ookal wordt jouw site hoog gevonden in Google is het evengoed belangrijk dat je de website regelmatig blijft updaten. Als je maandelijks vijf tot acht nieuwe pagina's toevoegt aan de site blijf je deze plaats behouden, want Google vindt pagina's die regelmatig updaten nou eenmaal leuker.. 

Terug naar overzicht